Az Atlanti-óceán körberepülésének naplója

Briefing

2020/11/22. - írta: airtaki

Az utóbbi hónapokban az utazás, nyaralás, világjárás finoman szólva is egyre nehezebb, nehézkesebb. Be vagyunk zárva a négy fal közé, saját biztonságunk érdekében nem igazán ajánlatos most messzebbre kimozdulni. Nyilván mindenki egyre nehezebben viseli ezt a helyzetet. Én is - legszívesebben most is valahol a felhők között szállnék, félúton valamelyik kedvenc repterem felé. Viszont erre sajnos még egy ideig várni kell. Innen jött az ötlet: ha a valóságban nincs lehetőségem repülni, ugyan miért ne tenném meg ugyanezt szimulátorban? A repülésben számomra maga az út a cél, azt pedig egy kis fantáziával egész pontosan visszaadja a szimulátoros környezet is.

011_2020-09-12_10.jpg

Ezt a blogot épp ezért indítottam. Ha már álmodozom, szeretek nagyot álmodni, és egy olyan útra fogok indulni, melyet a valóságban igen nehezen tudnék kivitelezni. Körbe fogom repülni az Atlanti-óceán északi medencéjét. Utazásom során blogolni fogok az egyes szakaszokról, a kalandokról, a látványosságokról. Igyekszem úgy megélni a szimulátoros repüléseket, mintha azok a valóságban történnének meg, épp ezért itt-ott a fantáziám segítségével fogom szinesíteni a történetet. Szintén igyekszem az élethűségre: a repülési paraméterek, az időjárás, a navigáció mind a valóságnak megfelelően lesz beállítva végig.

119_2020-11-22_11.jpg

A repülésekhez a Microsoft Flight Simulator 2020-at fogom használni. A Carenado által fejlesztett Piper PA-44 Seminole lesz a választott gép, ez egy kis, négyszemélyes, kétmotoros repülőgép a hetvenes évek végéről. Úgy tervezem, hogy 100-200 tengeri mérföldes szakaszokban fogom lerepülni az útvonalat, kivéve a Norvégia-Vagar-Izland-Grönland-Kanada szakaszokat, illetve a Brazília és Afrika közötti részt - itt azért nagyobb távolságok lesznek. Egyelőre az Egyesült Államok északi határáig terveztem meg az útvonalat, de még ez sincs kőbe vésve, inkább csak vázlat, amelytől lehet itt-ott el fogok térni. A kiinduló reptér természetesen hazai lesz, valószínűleg Tökölről vagy Budaörsről fogok nekivágni az útnak - és remélhetőleg néhány hónap múlva ugyanide érkezem meg. A start várhatóan ezen poszt megjelenése után 1-2 nappal lesz.

route.jpg

Az útvonal megtervezéséhet alapvetően a Skyvectort használom. Igyekszem kerülni a nagyobb, nemzetközi repülőtereket, szeretek inkább kicsiny, félreeső de szép helyeken fekvő reptereket megcélozni.

Nos, elöljáróban ennyit a tervekről és a blogról. Ha velem tartasz, légy üdvözölve a fedélzeten, remélem élvezni fogod az utazást - hamarosan indulunk!

094_2020-10-21.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proptura.blog.hu/api/trackback/id/tr6316294330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása